Aritma překonala sama sebe

náhled souboruFotbalisté mužského kádru A z Aritmy se poprvé v historii stali vítězi Teskahor poháru Pražského fotbalového svazu. Ve finále, které se hrálo na začátku června na umělé trávě Vyšehradu, porazili ČAFC jednoznačně 5:2. „Vítězství v poháru vnímáme jako velký úspěch. Povzbudí nás to do další práce,“ radoval se po zisku trofeje Tomáš Kubr, trenér Aritmy.

Finále ovlivnil rychlý gól, který dal útočník Aritmy Marousek už v8. minutě. Navíc po čtvrthodině hry přidal druhý gól Ivan Pánek. „Klíčovým momentem ale byla chvíle za stavu 2:0, kdy šel Ulrich sám na našeho brankáře Jandu, který míč vyrazil. Zprotiútoku jsme dali třetí gól. Tohle byl rozhodující okamžik,“ hodnotil Kubr. Aritma na trofej myslela už před sezonou. „Je pravda, že jsme si vytyčili jako cíl finále poháru,“ přiznává Kubr. „Chci moc poděkovat všem hráčům, jak ksoutěži přistoupili. Taky nás motivovalo to, že Aritma pohár nikdy nevyhrála. Vzávěru jsme si řekli, že zkusíme přepsat historii. Dá se říct, že jsme se stali legendami Aritmy,“ směje se kouč.

Do Prahy 6 se pohár dostal před deseti lety, kdy ho získala Dejvická Dukla a rok předtím Dragoun Břevnov.

Ziskem poháru se Aritma dostala do předkola Poháru ČMFS. „Když se nám podaří postoupit do hlavní soutěže, můžeme narazit na atraktivního soupeře. To by bylo ideální, abychom takhle v létě na Aritmě otevírali nové hřiště stribunou.“

Kromě zlepšení sportovních výsledků klub zVokovic pracuje i na vylepšení sportovního zázemí. Na podzim se bude hrát na nové travnaté ploše, jejíž výměna proběhla během jara, zrekonstruoval se objekt šaten a zgrantů ministerstva školství a magistrátu se postavila tribuna.

Výborných výsledků dosáhla i mládežnická družstva Aritmy na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji Montafon Alpine Trophy vRakousku. Tým mladších žáků se probojoval na výborné 4. místo, žáci přípravky skončili devátí. Účast na turnaji pod Alpami podpořila městská část, která přispěla fotbalistům čtyřiceti tisíci korunami na uhrazení části nákladů na dopravu.