Běžci hledali kontroly ve Hvězdě i v Šárce

náhled souboruV červnu se po Praze 6 proháněli orientační běžci vnevídaném počtu. Oddíl orientačního běhu Kotlářka ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Praha 6 a Gymnáziem Nad Alejí uspořádal v oboře Hvězda včervnu hned dva závody.

Dopoledne bojovali o poháry žáci a studenti škol zcelé republiky, vítězové krajských kol Přeboru škol vorientačním běhu. Celkem se zúčastnilo přes 300 mladých závodníků.

Vkategorii středních škol reprezentovali Prahu studenti gymnázia Jana Keplera z naší městské části. Na stupně vítězů ale nedosáhli, zvítězili ZŠ Studenec a vkategorii středních škol gymnazisté zTřince.

Odpoledne si vhledání kontrol změřili síly běžci vrámci seriálu Žaket pražský pohár žactva (PPŽ), kterého se zúčastnilo vrámci poháru i otevřeného závodu 243 běžců, od předškoláků až po seniory. Tratě byly připraveny jak pro zkušené orienťáky, tak i pro zájemce, kteří si chtěli zdravý sport zkusit poprvé. Jistě pro ně bylo zajímavé vidět Hvězdu nejen zpromenádní cesty.

Další závod ze seriálu PPŽ se konal o dva týdny později, a tentokrát se běžci proháněli náročným terénem Divoké Šárky a soupeřili v týmu. Konaly se zde závěrečné štafety poháru žactva a první ročník závodu firemních štafet Klacky open. Pořadatelem byla Stavební fakulta Praha.