Dejvické hudební léto podpořil Ozzák Dejdar

náhled souboruDejvické hudební léto, neboli DEHULE, to už je dnes pojem nejen pro Dejvice a Prahu 6. Na patnáctý ročník dejvického „Woodstocku“ si letos našly cestu stovky hudebních fanoušků, které přilákala nejen dobrá muzika, ale i snaha přispět dobré věci. Veškerý výtěžek akce včetně honorářů umělců šel na konto stacionáře pro postižené děti DAR na Červeném vrchu.

Desetihodinový maraton pod širým nebem je populární i pro své takřka rodinné zázemí vareálu stadionu Juliska, kam se festival před třemi lety přestěhoval. Psi volně pobíhají, muzikanti hrají nebo poslouchají, jak hrají jejich kamarádi, děti jezdí na kolech nebo řádí na nafukovacích skákadlech, lidé tancují nebo poslouchají. Letos si návštěvníci pochvalovali mimořádně kvalitní program, na který dorazili všichni avizovaní interpreti. „Děkujeme všem zúčastněným, především hudebníkům a dalším přátelům, kteří bez nároku na honorář věnovali svůj čas a energii ve prospěch této tradiční charitativní akce,“ řekla radní pro kulturu Ingrid Kejkrtová za městskou část, která festival tradičně podporuje. Na konto stacionáře tak půjde přes 50 tisíc korun.

Festival zahájila kapela mladých nadějných Cuprum, dále se představil herec a moderátor Robert Hlavatý & band. Nechyběla legendární hanspaulská kapela Wooden Shoes, která má v rodném listě místo narození ZDŠ Sušická a rok 1975. Hraje výhradně vlastní pecky z autorské dílny Jeňýčka Fischera a Václava Kopty. Soubor čítá 11 více či méně stárnoucích mužů a letos kapela oslavila 35. narozeniny. Vystoupil Yo-Yo Band, diváky potěšil Ivan Hlas, který tentokrát vystoupil vpozměněné sestavě sEdou Khunem, Jiřím kozlem Bartošem a Emilem Koptou. Taktéž legendární Hudba Praha nebo Laura a její Tygři, ParadeMarche, skvělí OOZ Orchestra nebo Krausberry, bluesrocková a hardrocková skupina založená zpěvákem Martinem Krausem v roce 1984 po tom, co opustil skupinu Bluesberry. Posluchači mohli ocenit i originalitu a mnohorozměrnou osobnost zpěvácké legendy, rockerky s unikátními hlasovými barvami Jany Kratochvílové a její skupiny Omega Angels. „Pozitivní energie Andromedy alias Jany Kratochvílové pomohla k tomu, že pršelo prakticky až po ukončení akce,“ pochvalovali si pořadatelé.

Zpestřením odpoledne bylo vystoupení největšího zrockových a pivních fanoušků Ozzáka Martina Dejdara. Děti mezi odpoledními koncerty zabavil originální Bonbónostroj. Hudebníci plánují udržet tradici Dehule i v příštím roce.