Evropská bude mít bezpečný přechod, Libocká se uzavře

Na Evropské vzniká světelná křižovatka s ulicí Vlastina. Bezpečnější bude i přecházení díky novému signalizovanému přechodu poblíž zastávek. Lidé tak přestanou nekoordinovaně přebíhat rušnou třídu. Nejbližší přechod byl v křižovatce s Libockou.

„Jde o jeden zdalších požadavků Prahy 6 na zajištění bezpečnostních opatření na Evropské. Světelná křižovatka spřechodem zajistí bezpečnější přecházení chodců mezi Vlastinou a Divokou Šárkou,“ říká ktomu místostarosta Záruba, který má dopravu vPraze 6 na starosti. Nový přechod staví společnost Eltodo pro Technickou správu komunikací, která Evropskou třídu spravuje. Při stavbě přechodu jsou zohledněny i potřeby dopravního podniku zpohledu autobusových zastávek. Stavba má být hotová během následujících dnů.

Komplikace vtéto lokalitě ale způsobí celkové uzavření Libocké ulice, ke kterému dojde během prázdnin. „Důvodem je kompletní obnova vodovodních a kanalizačních sítí, které jsou vhavarijním stavu,“ informovala vedoucí odboru dopravy Prahy 6 Dana Charvátová. Libocká bude uzavřena nejméně na dva měsíce.

Zdlouhodobých uzavírek stále trvá rekonstrukce komunikace vulici Za Strahovem, a to do do začátku října. Rekonstrukce kanalizace vulici VStředu bude dokončena 16. července. Částečně je od června do poloviny srpna omezen provoz vDělostřelecké ulici, a to zdůvodu obnovy distribučního řadu Bruska.