Florbalisté Tatranu darují krev, veřejnost se může připojit

náhled souboruHráči a osobnosti florbalového mistra ČR Tatranu Omlux Střešovice šli společně darovat krev na transfuzní oddělení do ÚVN. Akci nazvali „Pomož i ty?" a jejich snahou je zviditelnit potřebu darování krve a jít příkladem široké veřejnosti.

Nápad darovat krev vznikl v průběhu náročného play off extraligy 2010, kdy se v krizových chvílích tým semkl a hrál, jak se říká až na krev. S myšlenkou symbolicky darovat krev přišli sami hráči. „Sklukama jsme se bavili všatně, že bychom chtěli nějak pomoct,“ řekl obránce mistrů Michal Podhráský. Akce si klade za cíl připomenout nenahraditelné postavení krve v urgentní medicíně a její nezbytnost při záchraně lidských životů. Tatranská krev chce ukázat nenáročnost krevních odběrů a zároveň upozornit na snížování počtu dárců. Tatran Omlux Střešovice vyzývá také veřejnost, aby se připojila kmistrům z Tatranu. Každý, kdo přijde až do listopadu darovat krev doÚVN, dostane odznak s logem akce a volnou vstupenku na kterékoli domácí utkání Tatranu, nejúspěšnějšího klubu v historii florbalové extraligy.

Kromě všech hráčů A týmu, legend klubu, partnerů se do akce aktivně zapojilo i vedení Tatranu: „Přáli bychom si, aby to pomohlo dobré věci,“ uzavírá prezident klubu Martin Vaculík.