Nejlepší školou na jazyky je Ema a Hanspaulka

Základní školy Hanspaulka a Emy Destinnové jsou Excelentní jazykovou školou. Titul jim udělila radnice Prahy 6. Jako jediné splnily požadovaná kritéria.

Obě školy, které titul získaly, tak mají vnabídce výuku alespoň čtyř jazyků, nabízejí výjezdy žáků na jazykové pobyty do ciziny, výuku předmětu vcizím jazyce, na škole učí rodilí mluvčí a škola má partnerskou školu vzahraničí.

Mezi přísná kritéria spadaly výsledky SCIO testů zangličtiny žáků 6. a 9. tříd vrámci celostátního srovnání. Škola se musela umístit mezi nejlepšími 20% testovaných škol. „Výsledky srovnávacích testů nám dlouhodobě poslouží ke sledování kvality výuky,“ domnívá se radní pro oblast školství Balatka.

Udělení titulu je iniciativou městské části vrámci podpory výuky jazyků a má směřovat ke zkvalitnění výuky. Dosáhnout na čestný titul, jehož získání podmínila radnice vlastními pravidly, podle Balatky mohly svyužitím grantových podpor městské části všechny základní školy. Podmínky byly vyhlášeny již před rokem.

„Titulu si vážíme, nebylo jednoduché ho získat. Podmínky byly opravdu přísné,“ uvedla ředitelka školy E. Destinnové Ludmila Fišerová.

„Čestný titul Excelentní jazyková škola nám udělal samozřejmě velkou radost. Zpočátku jsme ani nezamýšleli žádost podat. Podmínky, které byly komplexní, jsme ale téměř beze zbytku splnili,“ říká ředitelka základní školy zHanspaulky Marie Pojerová. „Titul pro nás ale neznamená to, že všechno kolem výuky cizích jazyků na naší škole je excelentní, ale chápeme ho jako ocenění naší snahy tuto výuku neustále zlepšovat a rozšiřovat,“ dodává Pojerová.