Přes léto se opravují školy, dokončí se Interbrigáda

Jako každé léto počítá městská část sřadou oprav a rekonstrukcí v základních školách. Letos by měla být dokončena komplexní rekonstrukce poslední neopravené základní školy Interbrigády, která začala již vloni.

„Druhou etapu rekonstrukce jsme zahájili již za provozu školy, a to provedením hydroizolací pláště budovy a částí fasády školy. O prázdninách bude dokončena výměna oken, tepelná izolace a komplexní rekonstrukce druhé poloviny budovy,“ sdělil ředitel školy Petr Karvánek. Stejně jako vprvní části budovy, která se opravovala o loňských prázdninách, dojde i vdruhé polovině školy na opravy slabo a silnoproudých rozvodů, rozvodů vody, opraví se rozhlasové vedení, kamerový systém, omítky, třídy dostanou nové prosklené dveře a umístí se vestavěné skříně do všech tříd. Nejviditelnější změnou bude nová fasáda. Vše by se mělo stihnout do konce prázdnin. „Zahájení školního roku je beze změn, tedy 1. září 2010,“ ujišťuje Karvánek. Druhá etapa rekonstrukce bude stát 32 milionů korun.

Další velkou stavební akcí je výměna dřevěných špaletových oken vbudově, kde sídlí základní školy nám. Svobody a Emy Destinnové. „Školy sídlí ve společném objektu, který je vpamátkově chráněném území. Okna se vymění za repliky původních,“ sdělila vedoucí technicko-investičního odboru Olga Volková stím, že akce přijde městskou část na téměř 26 milionů korun. Do ZŠ nám. Svobody děti nastoupí až 6. září, Destinnová, kde výměna začala dříve, zahájí školní rok včas.

Investici dva miliony korun bude představovat oprava střechy vbudově školy Bělohorská 174, která je jedním zpracovišť základní školy T. G. Masaryka. Mezi další stavební prázdninové práce patří modernizace vzduchotechniky na ZŠ Marjánka, výměna vstupních dveří na Červeném vrchu, kde se staví také nová školka, nebo regulace otopného systému ve škole J. A. Komenského.