Rada pronajala polikliniku Pod Marjánkou

náhled souboruMěstská část pronajala areál bývalé polikliniky Pod Marjánkou. O dlouhodobém pronájmu na 30 let rozhodla včervnu rada městské části. Nájemcem je společnost Comitia Medical, která nejlépe uspěla ve výběrovém řízení.

Lidé se rozhodně nemusejí obávat, že přijdou o své lékaře. Podmínkou uzavřené smlouvy směstskou částí je zachování funkce nestátního zdravotnického zařízení. Nový provozovatel je povinen nabídnout stávajícím lékařům nájemní smlouvu, aby se zachovala kontinuita lékařské péče. „Naší podmínkou byla garance zachování stanoveného rozsahu zdravotní péče,“ ujistil starosta Tomáš Chalupa. Radnice i nový nájemce ale předpokládají, že se stávající nabídka služeb lékařů časem ještě rozšíří.

Areál polikliniky je majetkem hlavního města svěřeným Praze 6, která se o něj starala a vybírala nájem od jednotlivých lékařů. Nyní za pronájem celého areálu dostane městská část půl milionu korun ročně. „Nájemné nový provozovatel nabídl s ohledem na předpokládané investice do rekonstrukce areálu,“ sdělil starosta, který má obecní majetek na starosti. Předpokládá se, že nájemce postupně investuje do oprav budovy polikliniky 90 milionů korun. Půjde o rekonstrukci interiérů, opravy rozvodů, fasády, vpřízemí by po změně vnitřních dispozic měla vzniknout centrální recepce. Městská část si zachovala bezplatné právo na využití části prostor pro své potřeby.