Stolní tenisté z Kotlářky jsou mistry extraligy, zahrají si i Ligu mistrů

náhled souboruStolní tenisté El Niňa zKotlářky vyhráli počtvrté za sebou a pošesté za sedm let českou extraligu. Tým kouče Pavla Špačka porazil Sokol Králův Dvůr v třetím finále jasně 3:0 na zápasy a sérii ovládl stejným poměrem.

„Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl Špaček, který převzal tým z Kotlářky vloni po Jindřichu Panském. Třetí finále začal výhrou Dmitrij Prokopcov, který nad Radkem Košťálem vedl už 2:0 na sety a 5:0, ale vyhrál až 3:2. Tomáš Konečný pak zdolal Davida Štěpánka 3:1 a třetí bod opět přidal Michal Obešlo, který si poradil s Janem Urbánkem 3:2. „Tentokrát to byl větší boj než v předešlých zápasech, ale zvládli jsme to,“ řekl Špaček.

El Niňo bylo domácím suverénem i přesto, že po minulé sezoně odešli Josef Šimončík a Bohumil Vožický. Prokopcova a Konečného ale výborně doplnili mladí Obešlo a Tomáš Tregler. „Vyšvihli se nahoru a do týmu zapadli výkonnostně i charakterem,“ pochválil Špaček mladíky.

Vzáří bude Praha hostit zápasy Ligy mistrů ve stolním tenisu. V této prestižní soutěži nejlepších evropských družstev bude startovat český vicemistr SF SKK El Niňo Praha již potřetí, a to v konkurenci čtrnácti celků základní skupiny. „Pokusíme se vyhrát pár zápasů a udržet se v této elitní společnosti,“ doufají hráči zEl Niňa.