Světlo, rytmus a čas sjednotily činnost dětí od Boroviček

náhled souboruMladí hudebníci, tanečníci a výtvarníci z Domu dětí a mládeže Praha 6 letos spolupracovali na závěrečné prezentaci své činnosti. Výsledkem byly tři pěkné podvečery v sále Na Marjánce.

První den se návštěvníci sešli na zahájení výstavy kreseb, maleb, keramiky a užitného umění věnované 600. výročí staroměstského orloje. Přítomní stážisté volnočasového zařízení zfrancouzského Dijonu neskrývali svůj úžas nad tím, co dokáží účastníci zájmového vzdělávání domu dětí U Boroviček. „Připadám si jak vumělecké galerii,“ ocenil výstavu 24letý Pierre.

O den později následoval Koncert pro hlínu. Zazněly zde skladby pro klavír, kytary a flétny. Představili se i mladí zpěváci, velký potlesk sklidilo trio prvňáčků se slovenskou písní Spomal.

Vrytmu tance se nesl třetí večer – od latinsko-amerických tanců přes jazzdance, muzikál a step až kbřišním tancům. Na svém prvním vystoupení zazářili předškoláci, pro větší chlapce a děvčata to již bylo tradiční představení. Přehlídka byla opravdu pestrá, protože vDDM nyní pracuje osmnáct tanečních útvarů.


Keramické výrobky dětí z DDM oslavovaly 600 let pražského orloje.