ÚVN má spokojené pacienty a čeká na nového ředitele

náhled souboruÚstřední vojenská nemocnice ve Střešovicích je podle pacientů nejlépe hodnocenou všeobecnou nemocnicí vČesku. Vyplynulo to z výsledků průzkumu Kvalita očima pacientů. Ústřední vojenská nemocnice obdržela od ministryně zdravotnictví Dany Juráskové tři certifikáty Spokojený pacient.

Již čtvrtá série měření kvality zdravotních služeb na všech lůžkových stanicích Ústřední vojenské nemocnice Praha potvrdila vysoký standard péče v této nemocnici. Spokojenost v něm projevilo 84 % z více než 1 100 pacientů, kteří se ho zúčastnili. Střešovická nemocnice uspěla v kategoriích lůžková zdravotnická zařízení, lékaři lůžkových zařízení a sestry lůžkových zařízení. „Dosažený výsledek je vynikající. Sestry z Ústřední vojenské nemocnice jsou hodnoceny vůbec nejlépe ze všech léčebných zařízení u nás,“ dodal vedoucí projektu Tomáš Raiter. Výsledky střešovické nemocnice si pochopitelně pochvaloval její pověřený ředitel Miroslav Zavoral, který je označil za obrovskou satisfakci. „My jsme tady pro pacienty, a když je pacient spokojený, tak dělají lékaři a sestry svoji práci dobře,“ řekl Zavoral.

Pacienti ve svém hodnocení zohledňují spíše komunikaci s lékaři a sestrami než špičkové lékařské technologie. V průzkumu známkovali celý svůj pobyt v nemocnici, od přijetí až po propuštění. Kromě jednání sester a lékařů se bodovala třeba čistota pokojů nebo toalet, kvalita jídla nebo ranní buzení. Platnost certifikátu je časově omezená, příští rok ho musí nemocnice znovu obhajovat.

Nemocnice převzala ocenění šestnáct dní poté, co nečekaně přišla o svého dlouholetého ředitele Štefana Brunclíka. Ten k 1. červnu podle oficiální zprávy ministerstva obrany požádal o uvolnění zfunkce ředitele, vedením nemocnice je dočasně pověřen náměstek ředitele pro vědu a vzdělávání Miroslav Zavoral. Na ředitelské místo bude vyhlášeno výběrové řízení.