Cvičení s Prahou 6 i v září

I během měsíce září mají lidé možnost zapojit se do pravidelných lekcí kondičního cvičení pod širým nebem, které jsou zdarma. Pozor, od září končí lekce aquaerobiku na Petynce. Pokračují hodiny nordic walkingu, kondičního cvičení a lekce na hřištích s posilovacími prvky pod odborným vedením trenérů z týmu Davida Hufa.

Na začátku prázdnin bylo do rozpisu zapojeno nové hřiště s posilovacími stroji ve vnitrobloku v Mosambické ulici. „Zájem mezi seniory o lekce na novém hřišti je veliký. Spousta z nich se díky tomu, že chodí cvičit s trenérem, naučila na sportovišti orientovat a využívat je také individuálně,“ říká David Huf. Stabilně největšímu zájmu se podle něj těší lekce nordic walkingu na Ladronce, stálé příznivce má již tradiční místo pro cvičení v areálu vnitrobloku Čílova na Petřinách, kde pravidelné cvičení na fitness strojích probíhá již druhý rok.

Cvičení s Prahou 6 pro své občany organizuje městská část již druhým rokem. Ještě vloni 90% nákladů na tento projekt pokrývaly finance Prahy 6. Letos se Davidu Hufovi podařilo zajistit většinu finančních prostředků od nového reklamního partnera, a to společnosti DF servis s.r.o. Ta poskytla pro projekt „Zacvičte si s Prahou 6“ půl milionu korun. Samotná Praha 6 pak přispěla částkou 99 tisíc korun. „Díky společnosti DF servis s.r.o. se povedlo významně ušetřit peníze, které měla Praha 6 na projekt původně vyčleněné, a zachovat hlavní myšlenku celého projektu. To znamená, že cvičení pod vedením odborných instruktorů je pro příchozí občany z Prahy 6 zdarma, a to včetně servisu hlídání dětí u vybraných lekcí,“ sdělil k projektu David Huf. „Pokud bude zájem lidí alespoň takový jako doposud, udělám vše pro to, abychom se cvičením pokračovali v příštím roce,“ dodává.