Dny seniorů jsou v říjnu

Při příležitosti Mezinárodního dne seniorů připravila městská část Pra-ha 6 o víkendu 2. a 3. října pro dříve narozené občany aktivní víkend s názvem „Dny seniorů“.

Bohatý program sestavený z přednášek, besed, výstav, divadla, koncertů, cvičení a poradenství čeká na příchozí na různých místech v Praze 6. Veškerý program i občerstvení v místech konání je pro seniory zdarma.

„Senioři v Praze 6 jsou aktivní a tradičně vyhledávají kulturní zážitky, ale i pohybové aktivity. V druhém ročníku této akce jsme program obohatili o celou řadu zajímavostí a očekáváme, že zájem bude minimálně tak velký jako minulý rok,“ říká starosta Tomáš Chalupa.

V parku Ladronka čeká na návštěvníky cvičení, petangue, ale i vaření se specialistkou na zdravou výživu. Svaly si mohou protáhnout během procházky po Divoké Šárce společně s cvičitelkou nordic walkingu. Po procházce si lze nechat změřit puls, tlak, hladinu tuku v těle i kostní denzitu. Toto měření není běžné, tutíž organizátoři očekávají velký zájem.

Mezi další nabízené aktivity patří: prohlídka Národní technické knihovny, komentované prohlídky Břevnovského kláštera a funkcionalistické Müllerovy vily. Volný vstup budou mít senioři také na výstavy do galerie Anderle, Písecké brány či Ekotechnického muzea. Prohlídky jsou často doplněny koncertním nebo divadelním vystoupením. Ani letos nechybí přednášky na téma zdraví, umění či možnosti vzdělávání Univerzity třetího věku.

Podrobný program naleznete na www.praha6.cz. V tištěné podobě si jej můžete vyzvednout ve vestibulu dejvické radnice a v informačních centrech městské části Praha 6.