Garáže na úřadu jsou zdarma na hodinu

V garážích úřadu lze od září parkovat hodinu zdarma. Radnice tak rozšířila nabídku parkování ve vnitrobloku zdarma o půlhodinu. Lidé mohou využít podzemního parkoviště po dobu úředního jednání.

Tajemník úřadu Václav Pátek věří, že déle nežli hodinu úředníci nikoho nezdrží a věc stihnou vyřídit. „V případě prodlevy z důvodu složitosti jednání úředník žadateli potvrdí, že za překročení hodinového limitu pro parkování zdarma nemůže a není mu pak zpoplatněna ani druhá započatá hodina parkování,“ ujišťuje Václav Pátek. V běžném režimu je totiž druhá hodina užívání zpoplatněna částkou 60 korun, resp. 30 korun za 30 minut. Parkovacích míst pro návštěvníky úřadu je připraveno celkem 35. Zvyšuje se tak komfort pro návštěvníky úřadu, ale pomáhá to i obtížné situaci s parkováním v centrální části Dejvic a Bubenče.

Tvrzení, že úředníci radnice Prahy 6 stihnou záležitosti občanů řešit do hodiny a bez zbytečných prodlev se opírá o vyhodnocení statistických údajů, které radnice sleduje od začátku letošního roku.

Vjezd do garáží je z Jilemnického ulice. Provoz garáží je vždy od 8 hodiny ráno v pondělí do 20 hodin, v úterý a čtvrtek do 16 hodin, ve středu do 18 hodin a v pátek do 14 hodin.