Nezahálejte, přijďte se bavit

11. září jsou od 11 hodin zváni do areálu Ladronka všichni, kteří chtějí žít aktivně. Čekají tu na ně desítky volnočasových aktivit, které si mohou zdarma vyzkoušet.

„Ladronkafest vyrostl za devět let svého trvání v největší přehlídku všeho, co mohou lidé dělat ve svém volném čase. Na Ladronce si může každý najít to, co je jeho srdci i schopnostem nejblíže,“ říká radní pro sport a kulturu Ingrid Kejkrtová. O tom, že trávit ho povalováním je hřích, svědčí pestrost letošní festivalové nabídky. Vedle programu na pódiu v prostoru parku čeká návštěvníky přes 60 stanovišť s nejrůznějšími aktivitami, do kterých se mohou sami zapojit. Sport, tanec, malování, hudba, umění nebo adrenalin? Pořádající Městská část Praha 6 tak přináší bohaté menu aktivit a možností pro holky, kluky i jejich rodiče.

Na akci je věnován prostor i handicapovaným lidem. Ostatním zase dává možnost vcítit se do jejich kůže. Můžete si třeba zahrát florbal na vozíku, svézt se na handbiku (silničním kole poháněném rukama), ale také máte příležitost seznámit se s motocyklem na ruční ovládání nebo se speciálně upravenou vodní lyží. Zajímavou zkušenost může přinést jízda po překážkové dráze na invalidním vozíku, pohyb v úplné tmě nebo například střílet z luku jako nevidomí.

Neváhejte soutěžit

Ladronkafest je především o zábavě. Před obrazovkou s ovladačem Wii v ruce můžete řádit na tenisovém kurtu, v boxerském ringu nebo golfovém hřišti. Při hře Kubb zase možná zjistíte, že máte vikingské předky. Pro soutěživé je určena festivalová soutěž „Nezevluj a vyhraj“ o skvělé ceny. Zúčastněte se předem soutěže na stránkách www.ladronkafest.cz ankety a můžete vyhrát horské kolo.

Poslech i produkce hudby k volnému času rozhodně patří. Ani letos proto nechybí populární soutěž studentských kapel. Na akci se utká pět skupin, pro které na festivalových webových stránkách hlasovalo nejvíc fanoušků.

Na Ladronkafestu nechybí ani netradiční občerstvení a večerní koncerty. Soubor The Tap Tap je tvořen tělesně handicapovanými muzikanty. Letošní festival volného času vyvrcholí divokou show kapely Airfare.