Poslední neopravená škola již září novotou

náhled souboruNa sklonku prázdnin se podařilo dokončit poslední fázi dvouleté rekonstrukce ZŠ a MŠ náměstí Interbrigády. Dělníky vystřídaly děti, které těší, že jejich škola nemá jen novou fasádu, ale také střechu a kompletně zrekonstruované vnitřní prostory.

Jednotlivé třídy mají, dle inovativního přístupu vedení školy, prosklené dveře, jsou vybaveny nejmodernějšími pylonovými tabulemi a v některých třídách jsou instalovány i tabule interaktivní. Nový bude i výškově stavitelný nábytek. Dříve temné a nevyhovující šatny školy jsou světlé a vybavené barevnými skříňkami, které umožňují každému dítěti mít své věci uzamčené. Již vloni vznikly v rámci rekonstrukce v prostorách bývalé školní družiny dvě třídy nové mateřské školy, která bude moci spolu s ostatními dětmi využívat záviděníhodné zahradní zázemí školy.

„Začátek školního roku v novém nás těší o to více, že škola v září oslaví 50 let své existence. Vzhledem k mnohamilionové investici městské části, práci dodavatelů i snaze budoucích uživatelů lze říci, že tato škola obdržela k výročí hodnotný dar,“ uvedl ředitel školy Petr Karvánek. Podrobnosti o termínu setkání bývalých absolventů školy budou včas uveřejněny na webových stránkách školy i Prahy 6.

Přechody pohlídají strážníci

Pětatřicet strážníků městské policie v Praze 6 bude i letos v září dohlížet na bezpečnost dětí. V prvních dnech školního roku obsadí 25 přechodů pro chodce u základních škol. „Časový režim dohledu je koordinován s vedením škol a pružně reaguje na aktuální požadavky jejich ředitelů,“ uvedl ředitel městské policie v Praze 6 Viktor Richter. V dalším týdnu přejde dohled do standardního režimu podle stanovených priorit. Ty jsou určeny podle hustoty provozu u jednotlivých přechodů, případně podle toho, zda v minulosti na těchto přechodech došlo k nehodám.