Úleva! Tramvaje opět jezdí přes Hradčanskou

náhled souboruPo roce a půl opět jezdí tramvaje přes zastávku Hradčanská do Dejvic. Praha 6 má obnovené tramvajové spojení s městem. Ještě měsíc ale potrvá výluka mezi Prašným mostem a Vozovnou Střešovice.

Přes novou zastávku na Hradčanské míří tramvaje 8, 15, 20 a 26 do Dejvic. Kvůli výluce na Prašném mostě jedou tramvaje č. 1, 18, a 25, které pokračují na Petřiny nebo na Vypich, kolem Pražského hradu. Provizorní zastávka Hradčanská je pro ně zřízena v Badeniho ulici. Náhradní doprava ve vyloučeném úseku zavedena není, spojení s Dejvicemi od vozovny zajistí linkové autobusy, které mají ještě tento měsíc obratiště v Dejvicích, teprve od 1. 10. se vrátí na Špejchar.

Zrušena je provizorní linka č. 36, která jezdila z Podbaby do Divoké Šárky. V ranní špičce pracovních dní ale pojede do Divoké Šárky linka č. 15. Dočasná zastávka „Zelená“ v ulici Jugoslávských partyzánů zatím zůstává v provozu.

Doprava se od září zjednoduší i pro auta. Opět bude průjezdná ulice Milady Horákové, i když zatím pouze v jednom směru, a to od Letné. Auta směrem do centra dále jedou ulicí Na Valech, která zůstane kvůli dopravní obsluze pro místní ještě částečně obousměrná. Odbočení na Klárov je již možné přes Chotkovy sady. Opět průjezdná bude ulice Pélleova. Zrušena je naopak odbočka přes železniční přejezd do Bubenečské, přechod přes trať tak zůstane jen pro pěší.


Srpnové přípravy na obnovení provozu.

Plánované změny v tramvajové dopravě od 1. 9. do 30. 9.

❍ Linka 1: v úseku Sparta – Vozovna Střešovice jede přes zastávky Hradčanská (v Badeniho ulici) a Pražský Hrad na Petřiny
❍ Linka 2: nadále zrušena a částečně nahrazena linkou č. 15
❍ Linka 8: jede přes zastávky Strossmayerovo nám. a Hradčanskou do Podbaby
❍ Linka 15: je ukončena v obratišti Špejchar, v ranní špičce prac. dne je prodloužena do Divoké Šárky
❍ Linka 18: v úseku Malostranská – Vozovna Střešovice jede přes zastávku Pražský Hrad
❍ Linka 20: jede přes zastávky Hradčanská a Vítězné nám. do Divoké Šárky
❍ Linka 22: jede v pravidelné trase na Bílou horu
❍ Linka 25: přes zastávky Hradčanská (v Badeniho ulici), Pražský Hrad a Malovanku na Vypich
❍ Linka 26: jede přes Hradčanskou a Vítězné nám. do Divoké Šárky
❍ Linka 36: zrušena
❍ Linky 56 a 57: jedou přes Pražský Hrad