Lupič přepadl trafiku, prodavačka ji ubránila

náhled souboruTrafiku ve Veleslavíně, která prozatím jako jediná unikla bourání v rámci stavby stanice metra, přepadl lupič „amatér“, který si přišel pro peníze s maketou samopalu. Odvážná trafikantka mu ale peníze nevydala a na lupiče okamžitě zavolala policii. Ta ho krátce po pokusu o krádež dopadla.

„V prodejně vyhrožoval zaměstnankyni samopalem. Z kapsy vyndal papír formátu A4 s textem: Žádné hlouposti, peníze do tašky. Prodavačka se muže nezalekla a odmítla mu peníze vydat. Ten vzápětí utekl," uvedla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Na místo okamžitě vyjeli policisté. Podezřelého muže našli v jednom z domů. „Se snažil zmást policisty tím, že měl na sobě oboustrannou bundu. Při spáchání tohoto činu měl na sobě červenou bundu a následně si ji převrátil na černou stranu,“ řekla mluvčí Kropáčová. Při prohlídce byl u muže nalezen papír s požadavkem o vydání peněz a igelitová taška. Na záznamu z městského kamerového systému je pak zachycen pachatel, jak zahazuje samopal do hromady shrnutého sněhu. Poté se jej ještě snaží zašlapat hlouběji, aby nebyl vidět," řekla mluvčí.

Policie chytila zloděje, který utíkal z místa činu, asi po 300 metrech. Třiatřicetiletému muži nyní hrozí až deset let vězení.