Znak Prahy 6 soutěží o rekord

náhled souboruŽáci základní školy nám. Svobody 2 se zapojili do pokusu o světový rekord vytvořit největší galerii znaků měst a obcí vyrobených z ekologických materiálů. Vyrobili znak Prahy 6.

Soutěž vyhlásila společnost EKO-KOM, rekordní pokus koordinuje a řídí pelhřimovská agentura Dobrý den. K soutěži, která by měla podpořit ekologické myšlení a posílit správné nakládání s odpady se přihlásilo více než 900 škol z celé republiky.

Děti z 8. třídy školy nám. Svobody se pod vedením ředitelky Ivany Ullmannové pustily do práce. Sehnaly si potřebný odpadový materiál a vyrobily znak městské části Praha 6. Při práci mohly zjistit, že odpadové suroviny se mohou využít i při různých výtvarných činnostech. „Znak vyrobený našimi dětmi byl vybrán pro výstavu v Praze 1 v Jungmannově ulici, kde bude vystaven do 9. ledna a následně převezen do Brna, kde se bude těšit pozornosti návštěvníků na lednovém veletrhu Go a Regiontour,“ říká Romana Kozáková, koordinátorka environmentální výchovy ZŠ Nám. Svobody 2.