Přerušení provozu odřízlo Hradčanskou od Dejvic

náhled souboruÚpravy železniční trati na Hradčanské přerušily na dva měsíce provoz mezi Dejvickým a Masarykovým nádražím. Současně se také uzavřel přechod přes koleje mezi stanicí metra a Bubenečskou ulicí.

Lidé se od metra do Dejvic dostanou pouze oklikou přes Pelléovu a Muchovu ulici. Dočasně je také přemístěna konečná zastávka autobusu číslo 131, a to do ulice Muchovy před křižovatku s Pelléovou. Přístup k autobusu 131 z Hradčanské je přes úrovňový přechod u křižovatky Špejchar.

Nepříjemnosti způsobuje výluka chodcům, kterým v podstatě odřízla přístup z Hradčanské na Dejvickou ulici a chodci se musejí vydávat do Dejvic přes Pelléovu ulici. Znovu se tak potvrdila nutnost fungujícího podchodu z Hradčanské na Dejvickou ulici.

Podchod vedoucí z metra na Dejvickou je hotov až k místu, kde mu ve stavbě stojí objekt bývalých stavebnin. Hlavní město musí schválit odkoupení objektu, vedou se však spory o výši náhrady. Praha 6 tlačí na magistrát, aby podchod začal lidem sloužit co nejdříve.

Výluka vlaků mezi Masarykovým nádražím a stanicí Praha – Dejvice trvá od 19. září do středy 16. listopadu. Důvodem jsou práce v kolejišti, během kterých se vrací koleje do původní stopy. Odkloněny byly dočasně kvůli stavbě Blanky. Vlaky od Kladna začínají a končí jízdu ve stanici Praha – Dejvice. „Městská část usiluje o to, aby došlo ke zkrácení výluky na minimum, a tím i dřívějšímu otevření přechodu přes trať,“ sdělil místostarosta pro strategický rozvoj René Pekárek.