Strážníci hlídají přechody u škol po celý rok

náhled souboruZačátek školního roku probíhal na šestkových ulicích pod dohledem strážníků městské policie. Strážníci obvodního ředitelství Prahy 6 vykonávali dohled na 26 přechodech poblíž základních škol.

Řidiči tento zvýšený dohled přijímali pozitivně, chovali se ohleduplně k malým účastníkům silničního provozu. „Řidiči byli díky mediální kampani dopředu informováni o zvýšeném počtu policistů a strážníků nejen na přechodech,“ podotkl ředitel městské policie v Praze 6 Viktor Richter s tím, že s přítomností strážníků se situace na přechodech v posledních letech zlepšila. U některých základních škol strážníci předvedli prvňáčkům správný postup při přecházení přes přechod. Krom zajištění přechodů pro chodce poblíž základních škol se také strážníci po celou dobu začátku školního roku věnovali v těchto místech měření rychlosti.

Dohled strážníků bude pokračovat i během školního roku, prioritně se celoročně dohlíží na frekvantované přechody u škol Červený vrch, nám. Svobody, Komenského, Petřiny-jih, Marjánka a Interbrigády. Po dohodě se základními školami se dohled rozšířil i na další přechody například v Ruzyni, Na Dlouhém lánu nebo u ZŠ Bílá.

Kromě hlídání přechodů mají strážníci práci s hlídáním pořádku. V poslední době odhalili nelegální vylepování plakátů, opilého cyklistu, ozbrojeného mezinárodně hledaného muže, několik osob pod vlivem alkoholu museli nechat převézt do nemocnice, a to dokonce mladistvé. Pokud jste svědky rušení nočního klidu, znečišťování veřejného prostranství, poškozování laviček, zastávek nebo podobného vandalismu, zavolejte vždy strážníky, a to na číslo 156, je možné ale volat přímo strážníkům z Prahy 6 na telefonní číslo 224 312 359–360.