Italské děti na Hanspaulce

náhled souboruZákladní škola Hanspaulka přivítala na výměnném pobytu téměř padesát italských dětí 7. a 8. tříd z partnerského města Roncegna, kteří se zapojili do práce se svými českými protějšky. Pro žáky z Hanspaulky měla společná práce důležitý moment, a to konverzaci v italštině.

„Se školou v Roncegnu pracujeme již na druhém projektu. První se zabýval společnou historií našich národů, kdy oba byly součástí Rakouska – Uherska, v současné době sledujeme v projektu Jak to bylo u vás? jak rozdílně se po druhé světové válce naše země rozvíjely,“ říká ředitelka školy Marie Pojerová. Dva dny děti strávily ve škole ve vyučování, učitelé Hanspaulky připravili dílny, ve kterých pracovaly smíšené skupiny. Společně žáci navštívili Terezín, Muzeum komunismu a hl. města Prahy a zoo. Celá skupina žáků a pedagogů byla přijata na radnici Prahy 6 radní pro kulturu Veronikou Vymětalovou.

Na jaře vyjede do Roncegna skupina dětí z Hanspaulky, které se věnují studiu italského jazyka a budou v práci na projektu pokračovat.