Studenti pokořili rekord v pojídání banánů

náhled souboruSkoro jako v zoo to vypadalo na Vítězném náměstí na začátku října. Téměř šest stovek studentů se tu najednou ládovalo banány. Pokoušeli se vytvořit rekord v počtu lidí pojídajících banány na jednom místě. A podařilo se.

O zpestření pro zápisu do knihy rekordů se postaralo několik doprovodných soutěží, např. v jedení banánů na rychlost, přesnosti házení banánových slupek, skákání v pytlích od banánů, napodobování zvuků opic, největší opičárně nebo ježdění vlakem. Sympatickou akci zorganizovali sami studenti, celé v režii největšího informačního portálu pro studenty. Každý rekordman obdržel při vstupu kromě potřebného banánu i náramek s heslem celé akce, který sloužil jako statistický ukazatel při uznání rekordu. Celkově se rekordu zúčastnilo 594 lidí. Rekordu ale nezúčastnili pouze studenti, ale kde kdo od dětí až po důchodce.

„Motivem celého pokusu o rekord bylo zpestření studentského života. Navíc si myslíme, že mladí lidé se rádi účastní podobných hromadných akcí, které vnímají jako výzvu,“ řekl jeden ze zakladatelů studentského portálu Primát.cz Miroslav Šíma.