Letem světem: školáci cestovali pomocí písní a tance

náhled souboruPrvní listopadové čtvrteční odpoledne patřilo na Základní škole náměstí Interbrigády zahradní slavnosti, kterou škola pořádá pravidelně již několik let.

Hlavními hvězdami akce byly třídy z prvního stupně, které představovaly různé světadíly pomocí domorodých tanců, soutěží nebo výtvarných ukázek na motivy daných kultur.

Listopadové počasí bylo přívětivé, a tak akci, která probíhala z velké části na školním hřišti, navštívila spousta rodičů či bývalých žáků. Návštěvníci si mohli zasoutěžit v různých disciplínách, opéct si na ohni vuřt nebo shlédnout divadelní představení školního dramatického kroužku.

Slavnost byla prodchnuta pohodovou atmosférou, kde bylo patrné, že se každý návštěvník baví a hlavně se bavily samy děti. Ať už jako účinkující nebo jako návštěvníci. Na závěr akce byl uspořádán lampiónový průvod, kde děti vytvořily pomyslnou korunu zahradní slavnosti.

Další událostí, kterou škola připravuje, budou Vánoční trhy 13. 12. od 16 hodin. Na nich budou návštěvníci moci zakoupit výrobky vytvořené dětmi, kdy jde část utržených prostředků na charitativní účely.