Na Dědinu se vrátila knihovna

náhled souboruObyvatelé sídliště Dědina mají zpět svoji pobočku městské knihovny. Vrátila se do zrekonstruovaného objektu Delty. Přesunem do nejvyššího patra navíc získala nádherný výhled na oboru Hvězda a je nejvýše položenou pobočkou městské knihovny.

„Přestěhováním získala knihovna větší prostor a moderní vybavení. Doufáme, že se stane nepostradatelným místem pro obyvatele Dědiny všech generací. A to nejen když si budou chtít půjčit knížku, ale třeba také setkat s přáteli nebo strávit volné odpoledne v příjemném prostředí,“ řekl při slavnostním otevření ředitel Městské knihovny v Praze Tomáš Řehák.

Otevření nové pobočky se zúčastnila radní Prahy 6 pro kulturu Veronika Vymětalová a ministr životního prostředí a bývalý starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa. Ten stejně jako ředitel Řehák připomenul, že pobočku si přáli a vyvzdorovali místní lidé. Pobočka se zavřela před třemi lety z důvodu rekonstrukce objektu a nahradila ji pojízdná knihovna. Původně se do objektu, který patří soukromému majiteli, vrátit neměla. Tlak obyvatel Dědiny, podporovaný i radnicí Prahy 6, byl silný. „Je to důkaz, že čtenáři tuto službu vyžadují,“ dodal Řehák.

Na provoz městských knihoven hrazený z rozpočtu hlavního města každoročně přispívá i Praha 6. Čtenáři pobočku najdou v5. patře objektu Delta (část s prodejnou Billa) v Žukovského ulici. K zapůjčení jsou zde knihy, časopisy, a to cca 13tisíc svazků knih, převážně čtivé beletrie, a výběr časopisů (Čtyřlístek, Burda, Bydlení, Epocha, Květy) nebo mapy. k dispozici je internet. Součástí prostoru je koutek pro děti, příjemné posezení pro seniory i studijní místa pro čtení denního tisku, knih nebo připojení kwi-fi.

V pobočce lze využít všechny služby, které nabízí čtenářský průkaz MKP. Ten může být vystavený i v jiné pobočce, včetně pojízdné knihovny, a naopak čtenáři zapsaní v pobočce Dědina mohou s jedním čtenářským průkazem využít i ostatních poboček v síti.

Nově otevřenou pobočku čtenáři možná ocení i proto, že se od listopadu do poloviny ledna uzavřela pobočka knihovny Břevnov, a to z důvodu rekonstrukce.

Pobočka MKP Dědina

Po           zavřeno
Út, St, Čt   12:00–18:00
Pá                 9:00–15:00

Dopravní spojení:

autobus č. 108, 179, 206, 225 do zastávky Sídliště Na Dědině.

Tel. 233931622
e-mail: knihovna@mlp.cz


V knihovně jsou k dispozici tisíce knih, časopisy i přístup na internet.


Otevření nové pobočky knihovny se zúčastnil i ministr Tomáš Chalupa.