Obrovská úleva: v prosinci končí objížďka kolem Pyramidy

náhled souboru Krátce před Vánoci, 19. prosince, se otevře Patočkova ulice v úseku od křižovatky s Myslbekovou po nájezd do Strahovského tunelu. Pro občany Prahy 6 a nejen pro ně to bude asi jeden z nejhezčích vánočních dárků. Skončí nepříjemná objížďka kolem hotelu Pyramida.

„To, co jsme slibovali občanům, se skutečně podařilo vyjednat. Objížďka kolem hotelu Pyramida bude ukončena o více než tři čtvrtě roku dříve,“ uvedl místostarosta pro strategický rozvoj Prahy 6 René Pekárek a dodal, že firma Eurovia CS, která je dodavatelem stavby tohoto úseku městského okruhu, zvládla dodržet přislíbený termín i přes zdržení spojené s archeologickými nálezy.

Zprovoznění části Patočkovy přinese plynulejší dopravu po Břevnově. Komunikace bude otevřena ve dvou pruzích v obou směrech, nájezd do Strahovského tunelu bude plynule možný jak z Dejvic, tak ze směru od Vypichu. Zhruba uprostřed otevřeného obnoveného úseku přibude signalizovaný přechod. Komunikace je doplněna o množství nově vysazených stromů, nové jsou chodníky.

v úseku od křižovatky se Střešovickou po Myslbekovu ulici zůstává provoz veden stále po objízdné komunikaci.

Objížďka kolem hotelu Pyramida začala v březnu loňského roku a původně měla trvat až dva a půl roku.