Senioři mohou cvičit zdarma

náhled souboruÚspěšný projekt Cvičení v parcích, který přes léto funguje například v oboře Hvězda, rozjíždí další kolečko sportovních aktivit zdarma pro seniory. Díky tomu, že se nově zapojily Domy dětí a mládeže (DDM), cvičení poprvé probíhá i přes zimu.

Tyto aktivity navazují na předchozí velmi úspěšné akce s názvem Cvičení v parcích pro seniory a matky s dětmi. Zimní cvičení organizuje magistrát pod záštitou vybraných městských částí a právě i Prahy 6. Cvičení vedou opět zkušení instruktoři z týmu Davida Hufa.

„Myslím si, že pohyb má velký význam zejména pro lidi v pokročilejším věku, kdy je důležitý pro delší a zdravější život, a kromě utužení zdraví přináší i zábavu. Jsem ráda, že cvičení bude probíhat i přes zimu, kdy je venkovních aktivit méně než v teplém počasí,“ říká starostka Marie Kousalíková, která si například lekce nordic walkingu sama vyzkoušela, když společně s pražským zastupitelem Petrem Břízou v září slavnostně zakončila letní sezónu bezplatných cvičení pro veřejnost v oboře Hvězda.

Podzimní a zimní program začal 14. listopadu a bude trvat až do konce dubna 2012.

Bezplatné cvičení v Praze 6

Dům dětí a mládeže
U Boroviček 1/648,
16300 Praha 6 – Řepy

Pondělí a čtvrtek v 11 hod.

Obsahem cvičení: velké míče, overbally,protahovací a lehká posilovací cvičení.

Účast na lekcích je zdarma a na vlastní zodpovědnost.

Více na www.prahasportovni.cz