Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

V listopadu jste otevřeli novou mateřskou školu. Plánujete otevřít další školky? Jak je Praha 6 připravena na zimní úklid chodníků? S dobou adventu je spojena vánoční výzdoba. Jakou připravila Praha 6 v letošním roce?

V listopadu jste otevřeli novou mateřskou školu. Plánujete otevřít další školky?

Naše městská část za posledních 5 let zvýšila kapacitu mateřských školek o celých 31 %. Díky otevření MŠ Za Oborou přibylo dalších 112 míst a celkem tedy máme na území Prahy 6 k dispozici 2 790 míst v 31 mateřských školách. Zatím je tento počet dostačující, a proto v současnosti otevření další školky neplánujeme. Pokud se ale v budoucnu situace změní, budeme samozřejmě připraveni jednat o dalším rozšiřování kapacity našich mateřských školek.

Jak je Praha 6 připravena na zimní úklid chodníků?

O chodníky se postará tzv. Sněhová pohotovost. Přihlásilo se nám již téměř 600 brigádníků, a to i přesto, že odměna za odpracovaný sněžný den je o něco nižší, než tomu bylo v minulé sezóně. Každý brigádník má na starosti zhruba 400 metrů dlouhý úsek a nemělo by se tedy stát, že by nějaký chodník zůstal neuklizený. Sněhová pohotovost začne svoji práci ráno, nejpozději do půl deváté. Odvedenou práci pak zkontrolují dispečeři, kteří každý uklizený chodník vyfotografují a ještě večer téhož dne umístí fotky na webových stránkách www.snehovapohotovost.cz. Informace o fungování Sněhové pohotovosti občané dostanou i na bezplatné infolince 800105 060.

S dobou adventu je spojena vánoční výzdoba. Jakou připravila Praha 6 v letošním roce?

V první řadě jde samozřejmě o čtyři krásné vánoční stromy, které tradičně dostáváme od občanů. Dále jsou vyzdobeny sloupy veřejného osvětlení a rozvěšeny žárovičky. Nejkrásněji bude zářit okolí vánočních stromů a také některé dominanty Prahy 6, jakou je například Písecká brána, Vítězné náměstí nebo souběh ulic Patočkova a Bělohorská.

Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych Vám co nejsrdečněji popřála klidné prožití nejkrásnějších svátků v roce, příjemně strávené chvíle silvestrovských oslav a šťastný vstup do nového roku 2012. Pevně doufám, že pro Vás bude právě ten nadcházející rok úspěšný a plný zdraví, radosti, lásky a rodinné pohody.

Vaše Marie Kousalíková