Vystavené šaty vydělaly na pomoc

náhled souboruDo atraktivních prostor přízemí Skleněného paláce se vrací ruch v podobě zajímavých akcí. Hned ta první přinesla kromě zájmu veřejnosti i dobrý skutek. Pomohla tělesně postižené Veronice Dufkové z Prahy 6.

V rámci výstavy designové módy My Airflection se konala ve Skleňáku módní přehlídka, po které se pozvaní hosté sešli na benefiční aukci vystavovaných modelů Evy Brzákové a designérky Leony Škanderové. Vybrané modely byly následně vydraženy za 48500 tisíc korun ve prospěch Konta Bariéry. Ředitelka nadace Božena Jirků již vytipovala i příjemce peněz. Výtěžek z aukce pomůže paní Veronice Dufkové, mamince tříletého syna, která je po autonehodě odkázána na invalidní vozík.

Nad výstavou převzala záštitu starostka Marie Kousalíková. „Paní Veronika je mladá dáma, je jí 24 let a snaží se svůj život vrátit do starých kolejí. Jsem moc ráda, že jí alespoň takto můžeme pomoci. Vybavení pro vozíčkáře totiž není levnou záležitostí,“ řekla starostka Kousalíková. Veronika se snaží udržovat ve fyzické kondici díky handbiku, ráda by se znovu naučila plavat a chtěla by si podat přihlášku ke studiu na vysoké škole.

V pořádání výstav a zajímavých akcí pro veřejnost v přízemí Skleněného paláce bude městská část pokračovat. Od nového roku se navíc do prostor znovu vrací obřadní síň.