Sál hotelu Crown plaza obsadila dobrá vína

náhled souboruGaladegustace více než tří set medailových vín ze soutěže Prague Wine Trophy a dalších vybraných vín oceněných vinařství se uskutečnila v lednu v hotelu Crowne Plaza.

Svá vína desítkám návštěvníků galadegustace osobně představila většina českých a moravských vinařů, ale i řada vinařů z celého světa, kteří získali v Prague Wine Trophy 2010 medaile. Této největší české soutěže vín se letos zúčastnilo téměř dvanáct set vín, o devět procent více než loni, z toho téměř dvě třetiny zahraničních. Některou z více než tří set medailí získalo třiačtyřicet domácích vinařství a pětatřicet dovozců.



Galadegustace medailových vín je tradiční zahajovací akcí festivalu Prague wine week, které již potřetí pořádal časopis Víno revue, se po dvou letech se přemístila z břevnovského kláštera do Dejvic.

Akci si nenechaly ujít ani známé osobnosti. Herečka Iva Janžurová se svěřila, že velkým znalcem vína není. Na rozdíl od herce, zpěváka a moderátora Zdeňka Podhůrského, který vínům rozumí, stejně jako dobré kuchyni.