Dukla z Julisky zacílila na první ligu

náhled souboruPrvní fotbalovou ligu hrála Dukla Praha naposledy v roce 1994. Po loňském podzimu Dukla vede druholigovou tabulku s nadějným čtyřbodovým náskokem. Jaro na Julisce bude bitvou o postup.

Předseda dozorčí rady klubové akciovky Jindřich Rajchl se možnosti postupu nezříká a nevidí jako nepřekonatelný problém ani předepsané osazení sedačkami a instalování vyhřívané travnaté plochy.

K prvnímu jarnímu zápasu na Julisce 5. března od 14.30 hodin proti FC Zenit Čáslav povede dál mužstvo Luboš Kozel, který s ním na podzim vystoupal až na nejvyšší příčku druhé české soutěže. Na postup mezi elitu se však na Julisce netlačí za každou cenu. „Samozřejmě, že každý slavný klub má a musí mít takové ambice, ale našim cílem je zlepšení výsledku oproti minulé sezóně, kdy Dukla nakonec skončila šestá. Když se na jaře podaří, určitě tu nejvyšší výzvu přijmeme,“ říká trenér s vědomím, že z aspirantů na postup jeho svěřenci už jednou na podzim porazili především Jihlavu. O návrat do 1. ligy usilují ale také Zlín a tradiční pražský rival FK Viktoria Žižkov. Vzhůru v tabulce se derou Třinec a Sokolov. „Podle mne to bude boj do posledního kola. A my v něm na jaře rozhodně nechceme hrát druhé housle,“ zdůrazňuje trenér Kozel. Podle něj na to tým má, když nejsilnější stránkou současné Dukly je vyvážené složení týmu, v němž jsou zastoupeny generace už ostřílených i mladých hráčů. Nejzkušenějšími jsou obránce Jan Vorel a záložník Patrik Gedeon. První ligu si ale zahrál už i Pavel Hašek, syn nynějšího předsedy ČMFS a bývalého reprezentanta Ivana Haška. Další poděděné fotbalové geny má Dukla v brance: jméno Rada fotbalovému fanouškovi také není cizí. Klenotem mužstva zůstává i pro jaro kamerunský kanonýr Dani Chigou. „Netroufnu si spekulovat, jestli by stávající kádr měl nebo neměl na první ligu,“ říká skromně trenér. Ale, nelze pochybovat, že i ti nejmladší v mužstvu jako třeba Marek Hanousek a Tomáš Pospíšil, se o 1. ligu též určitě „poperou“. A protože na Dukle se pracuje koncepčně a hledí se především dopředu, nejen na odehrání nejbližšího zápasu a ročníku, bude zajímavé na Julisce při domácích zápase vidět i další známá jména a adepty velkého fotbalu.

Pro fanoušky nachystaly fotbalový klub a Dukla fanklub na jaro řadu překvapení. Pro došlého diváka, který jako „dvanáctý“ hráč také zabojuje o 1. ligu, i lákadlo v podobě „klasického fotbalového“ občerstvení, zápasové tomboly a v neposlední řadě možnost společných autobusových výjezdů na venkovní zápasy v režii sponzora fanklubu, a to pro účastníka jen za symbolickou cenu. Celé rodiny z Prahy 6, „muzikanti“ s vuvuzelou a jinými hudebními instrumenty, vojáci, občanští zaměstnanci Ministerstva obrany a pojištěnci VOZP mají na pohodovou Julisku vstup zdarma poté, co se prokážou patřičným dokladem. „Dejvičáci, břevnovští a bubenečáci a další ze stotísícové Prahy 6, přijďte povzbudit domácí hráče v úsilí o opětovný a očekávaný postup do nejvyšší soutěže,“ vyzývají funkcionáři klubu.

Přehled zápasů Dukly na Julisce v jarní části 2. ligy:

sobota 5. 3. ve 14:30 hod. FC Zenit Čáslav
sobota 19. 3. ve 14:30 hod. MFK Karviná
pátek 1. 4. v 18 hod. derby s Viktorií Žižkov
pátek 15. 4. v 18 hod. derby s AC Sparta B
pátek 29. 4. v 18 hod. SK Slovan Varnsdorf
pátek 13. 5. v 18 hod. FC Graffin Vlašim
pátek 20. 5. v 18 hod. SK Kladno
sobota 4. 6. v 17 hod. Tescoma Zlín


Klenot mužstva kamerunský kanonýr Dani Chigou.