Letošní masopust bude strašidelný

Sedmnáctý ročník břevnovského masopustního průvodu se koná 8. března. Vzhůru po Bělohorské ulici se vydá v úterý v 16 hodin odpoledne poté, co dostanou masky masopustní právo k veselení a zábavě.

Sraz účastníků průvodu je u samoobsluhy na rohu ulic Bělohorská a Nad Královkou vedle hotelu Pyramida. Masky na téma „strašidla“ jsou obzvláště vítány. Také všechny hudební nástroje jako bubínky a řehtačky. Pro děti v maskách jsou připraveny trumpetky jako dárek.

Průvod se vydá k břevnovskému klášteru, kde bude pochována basa a připraveno občerstvení za příjemné masopustní ceny. Průvod letos nedoprovodí kapela Žižkovanka. „V rámci úspor Prahy 6 máme na přípravu masopustu poloviční dotaci oproti loňsku,“ sdělil Tomáš Hudera za pořádající Spolek břevnovských živnostníků. Městská část masopust podpořila částkou 50 tisíc korun.

V sobotu 12. března se od 19 hodin koná v hotelu Pyramida masopustní bál. Nejoriginálnější masky strašidel dostanou hodnotné ceny. Bude připravena i bohatá tombola. Hlavní cenou je zapůjčení automobilu na víkend s plnou nádrží.