Strážníci šlápnou také do pedálů

Přicházející jaro vylákalo Pražany do oblíbených míst vpřírodě. Na zvýšený počet lidí vpřírodních lokalitách a sportovištích se připravila rovněž městská policie. Napilno budou mít především strážníci-okrskáři, kteří mají taková místa ve svých rajónech.

Mezi lokality, kde nejčastěji budete potkávat okrskáře, patří park Ladronka, přírodní park a chráněné území Šárka–Lysolaje, obora Hvězda spřilehlou plání na Vypichu, ale také okolí libockého rybníka. „V souvislosti se zvyšujícím se počtem návštěvníků vpřírodních lokalitách jsme začali intenzivněji dohlížet na dodržování veřejného pořádku a případné poškozování zeleně či na dodržování pravidel občanského soužití,“ upřesnil pro časopis Šestka zástupce obvodního ředitele Městské policie vPraze 6 Zdeněk Kovanda.

Strážníci se zaměří také na zahrádkářské kolonie, kde dohlížejí i na samotné zahrádkáře, zda správně likvidují odpad a nevytvářejí černé skládky. Strážníci upozorňují i na nedovolené pálení odpadu a na vypalování porostů. Nejenže tím lidé porušují vyhlášku a ničí přírodu, ale často ohrožují na zdraví sebe a své okolí.

A mnozí strážníci už začali sbírat první kilometry vterénu vpedálech svých služebních jízdních kol. „Kol máme kdispozici 23. Zgaráží vyjedou také dva skútry a tři motocykly silnější kubatury,“ informoval Zdeněk Kovanda.