Divadelní festival Teatrucho v KC Kaštan 19. až 21. května

náhled souboruVeřejnost i politici si v červnu připomenuli 62 let od jedné z prvních justičních vražd komunistického režimu – popravy významného generála a diplomata Heliodora Píky.

První večer festivalu (19. 5.) zahájí one man show Jakuba Folvarčného: Ušima podzimu, kterou doplní koncert kapely Orchestr posledního dne. Páteční večer bude patřit Vlkabaretu, skupině herců a hudebníků s rozmanitými zkušenostmi inspirujících se tradicí kabaretního umění v Německu, Francii a Praze od přelomu 19. a 20. stol. až do současnosti. Páteří představení jsou autorské písně Marka Vlka Nováka a členů Vlkabaretu, citlivě převedené do divadelní formy mj. za použití hereckých scén, loutek, převleků a masek.

A ač již tradičně čtvrteční a páteční večery patří převážně dospělým divákům, sobotní program je připraven především pro celou rodinu. A tak již od 14 hodin můžete vKaštanu strávit odpoledne ve společnosti dobrého divadla. Setkáte se tady sKing Kongem (Tichý jele: King Kong), spsem posledního pana Voka Vilémem (Bilbo compagnie: Vokův pes Vilém), s facebookovým fenoménem: postavičkou Fagi (Divadlo DNO: Svět podle Fagi ) a nakonec ve večerním šeru, vindiánském tee-pee se přenesete do dalekých krajů pomocí příběhu Oskara Wilda Šťastný princ a zažijete jedinečnou atmosféru a originalitu indonéského stínového loutkového divadla Wayang Kulit spadající do ochrany světového dědictví UNESCO, jež je tradiční tisíciletou formou představení hraných v rámci náboženských slavností a představující mytické příběhy známé z Mahábháraty a Rámajány. V sobotním večeru toto představení zahraje skupina nadšených absolventů různých oborů pražské DAMU. Po celé sobotní odpoledne je možné navštívit divadelní tee-pee a zkusit si vyrobit stínovou loutku a zahrát sní vlastní malé představení.

Pokud se chcete o programu festivalu dozvědět více, sledujete web www.kastan.cz.