Nejlepší florbal hrají Střešovice

Florbalisté Tatranu Střešovice obhájili titul v extralize a počet mistrovských titulů rozšířili na 14.

Tatran Střešovice porazil v rozhodujícím pátém utkání finálové série play-off Fortuna Extraligy 2011 FBC Ostrava 9:8 v prodloužení. Stejně jako loni s Vítkovicemi Tatran získal titul v pětizápasové dramatické bitvě.

Vítězství je o to cennější, že v pátém finálovém utkání předvedli na domácí půdě na Letné třetí velký obrat v sérii. S Ostravou prohrávali už 0:5 a devět minut před koncem 3:8, nakonec však pátý finálový duel vyhráli 9:8 v prodloužení. Sérii tak vyhráli 3:2 na zápasy, o čemž rozhodl v čase 61:05 Milan Garčar. „Nebudeme si nic nalhávat. My jsme ve finále nedominovali, vyhráli jsme vůlí a měli jsme štěstí ve chvíli, kdy jsme ho potřebovali,“ přiznal střelec zlaté trefy v prodloužení Milan Garčar.

Svěřenci trenéra Jana Zahalky si zajistili i účast na říjnovém Poháru mistrů evropských zemí v Mladé Boleslavi. Pro Střešovice byla účast v nové podobě dřívějšího Evropského poháru jednoznačným cílem. Nový šampion se tam v základní skupině B utká se švédskou Storvretou a norským Tunetem.
Staronovým mistrům fandila i starostka Prahy 6 Marie Kousalíková, která vítězům předala medaile.