Seriálová škola Petřiny – sever slaví 50. let své existence

náhled souboruVeřejnost i politici si v červnu připomenuli 62 let od jedné z prvních justičních vražd komunistického režimu – popravy významného generála a diplomata Heliodora Píky.

Tehdy měla 28 tříd, šest oddělení školní družiny a školní klub. Dnes je škola s rozšířenou výukou výtvarné výchovy a programem Začít spolu moderně vybavenou budovou, která dětem poskytuje příjemné zázemí a podmínky k práci.

Projekt školy je dílem arch. Ing. J. Bendy. Výstavbu provedl tehdejší n. p. Pozemní stavby a brigádnicky se na úpravě vnitřku i okolí školy podíleli i obyvatelé Petřin. Školu a její interiéry si v roce 1983 vybrali filmaři pro natáčení televizního seriálu My všichni školou povinní, u jehož zrodu stály dvě osobnosti televizní a filmové tvorby, Markéta Zinnerová a Ludvík Ráža.

Slavnost a turnaj

Na oslavy chystají zaměstnanci i žáci zajímavý program, který bude průběžně probíhat od konce letošního školního roku až po slavnostní zahájení školního roku v září.

Jednou z prvních akcí bude fotbalové utkání mezi současnými a bývalými žáky školy, které se uskuteční 23. května od 16,30 hodin na školním hřišti Petřiny – sever a rozhodně přinese zajímavé sportovní zážitky i divákům.

Součástí oslav bude zahradní slavnost 26. 5. od 17 hodin, na kterou přislíbili svoji účast i herci z již zmiňovaného seriálu My všichni školou povinní, živé vystoupení rockové skupiny Empire a bohatý program v retro stylu v podání žáků školy.