14. titul mistra ČR družstev ve squashi má domov na Strahově

náhled souboruVeřejnost i politici si v červnu připomenuli 62 let od jedné z prvních justičních vražd komunistického režimu – popravy významného generála a diplomata Heliodora Píky.

Semifinálová klání nabídla zápasy, ve kterých se objevila v podstatě celá česká squashová špička, jen zTOP 12 hrálo 10 hráčů. Překvapení se ale nekonala a muži SC Strahov vyhráli nad vyzyvateli z Slovanu Brno přesvědčivě 3:1, zatímco SC Praha porazil jasně IXI Club Pardubice 4:0.

Ve finále se tak sešla dvě nejlepší družstva a především pro hráče ze Strahova to byla velmi prestižní záležitost. Měli na paměti silácká vyjádření zástupců SC Praha ze začátku sezóny, kteří hlásali, že je pro ně vítězství v domácí soutěži formální povinností, neboť chtějí vyhrát pohár evropských klubů, kam postupuje pouze vítěz nejvyšší soutěže zkaždé země.

Finále se ale stalo jasnou záležitostí, ve které smetli borci ze Strahova soupeře 4:0 na zápasy.

V dosavadní 18náctileté historii české squashové nejvyšší soutěže je tak Squashclub Strahov jasně nejúspěšnější oddíl, neboť se ve všech 18 ročnících probojoval do finále a v tom letošním získal již svůj 14 titul mistra ČR.

Předseda oddílu a manažer družstva Tomáš Cvikl je jediným držitelem všech titulů a ktomu letošnímu řekl: „Pro mne byl, je a bude pokus získat domácí titul vždy výzvou a ten letošní se stal pro celé družstvo prestižní záležitostí, kterou naši hráči zvládli na výbornou a patří jim za to dík. Příští rok snad proto ani nemůžeme mít jiný cíl, než extraligu vyhrát zase.“