Dukla se po 17 letech vrací do první ligy

náhled souboruVeřejnost i politici si v červnu připomenuli 62 let od jedné z prvních justičních vražd komunistického režimu – popravy významného generála a diplomata Heliodora Píky.

Výhru zařídily góly Bergera, Chigoua a Mikuly. V čele tabulky tak mají dvanáctibodový náskok na třetí Jihlavu a zásluhou lepších vzájemných zápasů již nemohou o postup přijít.

„Že nám to už neuteče, jsem začal věřit až v 89. minutě. Kladno hrálo dobře dopředu, a i když jsme vedli o dvě branky, pořád jsem si jistý nebyl,“ přiznal po zápase trenér Luboš Kozel.

Postupový gól dotlačil do branky Chigou. Pro kamerunského střelce to byla již osmnáctá trefa v sezóně, po které se osamostatnil v čele tabulky střelců. Když v 60. minutě přidal třetí gól stoper Mikula, mohly na Julisce začít oslavy postupu.

Rada shodil vous

Ještě při zápase s Kladnem mohli fanoušci vidět brankáře Filipa Radu s plnovousem, na postupové oslavy už ale dorazil oholený. „V lednu jsem si řekl, že dokud bude šance na postup, tak se nebudu holit. Hned po zápase jsem ale šel před zrcadlo a fousy musely dolů,“ říkal s úsměvem brankář Dukly, který v této sezoně posbíral už patnáct čistých kont.

Dukla slaví návrat

Dukla Praha se tak vrací do první ligy poprvé od roku 1994, kdy po finančních problémech tým spadl do třetí ligy. V roce 1998 se sice do ligy vrátila, ale to již klub přesídlil do Příbrami. Až v roce 2007 se Dukla obrodila v Praze po sloučení s Jakubčovicemi a o čtyři roky později slaví návrat mezi elitu.