Hudbu a pohyb spojil Petřinský pohár

náhled souboruVeřejnost i politici si v červnu připomenuli 62 let od jedné z prvních justičních vražd komunistického režimu – popravy významného generála a diplomata Heliodora Píky.

Soutěžící děti z Prahy 6 se museli vypořádat svelkou konkurencí. Na palubovce tělocvičny jich v jednotlivých kategoriích soupeřily bezmála dvě stovky. Porota hodnotila techniku cvičení, tělesnou kondici, schopnost zachytit choreografii a celkový výraz závodníků i odpovídající úpravu zevnějšku. Nejvíce překvapila účast malých dětí do 9 let, přišlo jich celkem 70. Také skupina VIP (nad 16 let) byla překvapivě naplněná. Maminky si letos zatančily zumbu a s nimi i děti, které již soutěžily ve svých kategoriích předtím.

Novinkou letošního ročníku byla Cena poroty – s dívkami 14-15 let si zacvičili ti, kteří měli chuť a náladu a mezi nimi si porota vybrala. Její cenu získala malá Natálka Švábová ze ZŠ Petřiny-sever. Nejlepší dívky v každé kategorii získaly medaile, poháry a diplomy, které pomohla rozdat i starostka Marie Kousalíková. Diváci si přišly na své i mezi jednotlivými soutěžními koly, v pauzách byla připravena řada tanečních i sportovních vystoupení.

Výsledky Petřinského poháru:

Kat. 8–9 let:
1. místo: T. Jurdíková, 2. místo: A. Růžičková, 3. místo: K. Jiříková
Kat. 10–11 let:
1. místo: P. Mucha, 2. místo: N. Eiseltová, 3. místo: Š. Svobodová
Kat. 12–13 let:
1. místo: K. Kubíková, 2. místo: A. Daněčková, 3. místo: B. Němcová
Kat. 14-15 let:
1. místo: P. Juránková, 2. místo: A. Černá, 3. místo: K. Kantová
Kat.VIP nad 16 let:
1. místo: M. Konrádová, 2. místo: P. Konrádová, 3. místo: L. Kučerová