Maminky postižených dětí odpočívaly

náhled souboruVeřejnost i politici si v červnu připomenuli 62 let od jedné z prvních justičních vražd komunistického režimu – popravy významného generála a diplomata Heliodora Píky.

Rodiče, kteří pečují o děti s autismem, to nemají jednoduché. Denně se potýkají s problémy, které tato diagnóza přináší a mnohdy čelí i předsudkům z řad neznalé veřejnosti.

APLA nabízí klientům komplexní služby, které rodinám velmi pomáhají zvládnout péči o děti s autismem. „Nicméně pro rodiče to je nikdy nekončící dřina, proto nás napadlo nadělit maminkám ke Dni matek dárek, který si to opravdu zaslouží. I když se jednalo pouze o jeden den, bylo vidět, jak si to všechny užívají. Kromě toho si spolu mohly popovídat a vyměnit zkušenosti, “ říká Simona Votyová, manažerka organizace APLA. „Maminkám jsme chtěli udělat radost a zvolili jsme kombinaci pasivního relaxu v podobě uvolňujících masáží, energetizujícího nabití v podobě lekce zumby a odpočinku a uvolnění v bazénu, teplé vířivce či sauně,“ řekla Barbora Balcarová, manažerka léčebného úseku centra Cordeus a dodala, že vidět spokojené, rozzářené a usměvavé maminky bylo pro všechny velkým uspokojením a radostí. Terapeuti i lektoři nabídli svoje služby ze svého volného času.