Školkové děti otestovaly svoji zdatnost

náhled souboruVeřejnost i politici si v červnu připomenuli 62 let od jedné z prvních justičních vražd komunistického režimu – popravy významného generála a diplomata Heliodora Píky.

Petřinskou olympiádu pořádala stejně jako vminulých letech školka Bubeníčkova na školním hřišti ZŠ Petřiny-jih, kde se sešlo 50 soutěžících dětí z okolních školek Volavkova, Sbíhavá, Na Okraji, MŠ Petřiny - jih a pořádající školky. Své síly měřily v hodu do dálky, štafetovém běhu, skoku do dálky a v překážkovém běhu. Zahájení petřinské olympijské hry se ujal radní pro školství Ondřej Balatka. „Kromě podávání sportovních výkonů se děti během závodů učí podporovat kamarády, spolupracovat jako tým a soutěžit podle pravidel,“ vidí plusy sportovního klání Balatka. 
 
Vítězi se stali žlutí z MŠ Sbíhavá, druzí skončili červení domácí, třetí zelené družstvo z MŠ Na Okraji, čtvrtí oranžoví z MŠ Petřiny-jih a medaili za 5. místo si odnesli modří zMŠ Volavkova. Akci podpořila i letos Praha 6, za finanční příspěvek pořídili organizátoři ceny. Na vítězné družstvo čekal pohár, pro všechna družstva byly připraveny koloběžky.

4. ročník Břevnovských sportovních her mateřských škol pořádala MŠ Meziškolská na hřišti ZŠ J. A. Komenského. V soutěžních disciplínách štafeta, překážková chůze smíčem v kelímku vruce, skoky v pytlích, skok do dálky a hod tenisovým míčem na plechovkovou pyramidu se za nemalé divácké kulisy utkalo v šesti družstvech 60 dětí z pěti mateřských škol a mimo soutěž družstvo místní základní školy. 1. místo obsadila pořádající MŠ Meziškolská, 2. MŠ Mládeže, 3. MŠ Bělohorská, 4. MŠ Parléřova a 5. MŠ Jílkova. „Poděkování patří nejen závodníkům, ale i žákům a pedagogům školy J. A. Komenského za pomoc s organizací a městské části za poskytnutí finanční pomoci,“ hodnotil zdařilé břevnovské hry za organizátory Tomáš Dohnal ze školky Meziškolská.


Děti nastoupily do závodu v dresech barvy své školky a se svojí „olympijskou vlajkou“.


Radost zdobrých výsledků provázela obě sportovní klání.