Tramvaj do Podbaby má výluku do konce prázdnin

náhled souboruVeřejnost i politici si v červnu připomenuli 62 let od jedné z prvních justičních vražd komunistického režimu – popravy významného generála a diplomata Heliodora Píky.

Linka 2 je zrušena, linka 8 je ze zastávky Hradčanská odkloněna přes Brusnici a Pohořelec na Malovanku (nástupní zastávka je Královka). Linky 20 a 26 jedou po své trase do Divoké Šárky.

Jako náhradní dopravu je možné použít pravidelné autobusové linky 107, 116, 147 a 160 z Vítězného náměstí, pro které je obousměrně zřízena zastávka Lotyšská.

Řidiči se musejí smířit s tím, že je na několika místech v ulici Jugolávských Partyzánů nemožné odbočit přes rekonstruovanou tramvajovou trať.

Rozkopaný Kulaťák

Vsouvislosti srekonstrukcí tramvajové trati a zároveň sprodloužením metra A zDejvic dochází kposílení kabelové sítě PRE kolem Vítězného náměstí. Výkopové práce také probíhají kvůli přeložkám kabelů.

Po dokončení rekonstrukce na konci srpna bude tramvajový pás včásti ulice Jugoslávských Partyzánů zatravněn a trať bude méně hlučná. Prodloužení o půl kilometru do Podbaby bude ukončeno novou smyčkou, znových zastávek by měl být snadnější přestup na příměstské autobusy.