Voda na Petynce se už jen přihřívá

náhled souboruVeřejnost i politici si v červnu připomenuli 62 let od jedné z prvních justičních vražd komunistického režimu – popravy významného generála a diplomata Heliodora Píky.

„Rozhodnutí o vytápění bazénu či o jiných provozních záležitostech je v kompetenci orgánů společnosti Sneo. Ty jsou povinny veškeré provozní záležitosti posuzovat především z ekonomického pohledu, tj. zda se vytápění bazénu pro několik návštěvníků vyplatí či nikoli,“ vysvětluje ředitel obchodně-správního úseku společnosti Jan Rak. „S ohledem na klimatické podmínky na počátku tohoto měsíce, kdy teploty v noci klesaly k bodu mrazu, se bazén vytápět nevyplatilo, ani to nebylo prakticky možné.“ 

Během května pak měla voda i díky pěknému počasí příjemných 22–240C. „Voda v bazénu se přihřívá. Navíc je velmi čistá, protože se upravuje podle těch nejpřísnějších norem,“ řekl vedoucí koupaliště Václav Šála. Aktuální stav teploty vody a vzduchu mohou návštěvníci sledovat na www.koupalistepetynka.cz, kde by po opravě čidel měly být informace včervnu zveřejňovány.

Provoz areálu Petynky je podle ředitele obchodně-správního úseku Raka dlouhodobě ztrátový a společnost SNEO musí každoroční ztrátu ve výši několika miliónů korun dotovat ze svých jiných činností. „Městská část Praha 6 ani například hlavní město Praha žádnou dotaci na provoz tohoto areálu neposkytují,“ dodává k tomu.