Aukce podpořila Bariéry

náhled souboru18. Společenský večer Prahy 6 se konal v červnu v Hotelu Praha ve spolupráci s Kontem Bariéry.

Akce se zúčastnila zhruba tisícovka hostů, kteří podpořili svými příspěvky handicapované spoluobčany. Na charitativní dražbě se totiž podařilo vybrat celkem 280 tisíc korun.

„Společenský večer měl benefiční charakter. Bene ficio znamená dobro činiti, a to bylo hlavní moto celého večera. Dražilo se devět uměleckých děl a výtěžek byl věnován Kontu Bariéry,“ spokojeně konstatovala starostka Marie Kousalíková.

Mezi draženými předměty byla díla od známých autorů – Jiřího Anderleho, Ivy Hüttnerové, Jadrana Šetlíka, Ondřeje Pýchy, Evy Pilarové a další. Součet vyvolávacích cen všech předmětů byl 60 tisíc korun a vybralo se nakonec téměř pětkrát víc. Nejúspěšnějším dílem byla grafika – variace s kresbou Jiřího Anderleho, která našla svého kupce za 55 tisíc korun.

„S výsledkem dražby jsem mimořádně spokojena. Ukazuje se, že stále ještě umíme podat pomocnou ruku těm, kteří ji nejvíce potřebují,“ dodala Kousalíková.

Aukci kromě ředitelky Konta Bariéry Boženy Jirků a řady významných hostů přihlížel i čtyřiadvacetiletý Jiří Pleško. Ten se zranil při surfování v Austrálii, kde byl na studijním pobytu. Nyní studuje ekonomii a management a pracuje na částečný úvazek na soukromé klinice v Praze 6. Jiří dříve závodně vesloval. Nyní reprezentuje Českou republiku v kvadruragby, jezdí na handbike, zkouší i atletické disciplíny jako hod oštěpem, diskem, vrh koulí. Část výtěžku aukce mu pomůže při pořízení handbiku. Zbylý výtěžek je určen pro reprezentaci českých kvadruragbistů.