Festivaly hrají pro charitu

náhled souboruHned dva hudební festivaly s charitativním podtextem se konaly V červnu na šestce. Šestnáctý ročník Dejvického hudebního léta, které pořádá dejvických hudebníků „Kotlaba“ pod záštitou Prahy 6, i přes proměnlivé počasí přilákal na Julisku stovky fanoušků. Výtěžek akce včetně honorářů zúčastněných umělců putoval jako vloni na konto stacionáře pro postižené děti DAR na Červeném vrchu.

Z pestrého programu z avizovaných interpretů nedorazil pouze Ivan Hlas, který měl hlasovou indispozici. Festival zahájili vítězové soutěže mladých nadějných kapel Coctail ala motejl a Bonebroke. Diváci si vychutnali vystoupení OOZ Orchestra, Václava Neckáře, YoYo bandu, kapely Blue Effect a dalších. Přestávky mezi jednotlivými vystoupeními bude zpříjemňovat dudácká kapela Pipes and Drums.

Poslední červnový víkend se v přátelské atmosféře na louce pod hanspaulským zámečkem konal 11. hanspaulský festival pořádaný Základní školou Hanspaulka. Výtěžek z dobrovolného vstupného, 7650 korun, škola věnovala Základní škole speciální v Rooseveltově ulici. 


Ruda z Ostravy, stylizovaná postava zurana, horníka z ostravských dolů, bavil i obecenstvo na Julince.