Granátová jablka pro postižené

náhled souboruDomov svaté Rodiny v Liboci dostal sponzorský dar pro své klienty. 1260 lahví čisté přírodní šťávy z granátových jablek předal sponzor, společnost Caspian Logistic, řediteli domova Tomáši Biňovcovi za účasti velvyslance Ázerbajdžánské republiky Tahira Taghizadeha.

Ázerbajdžán je považován za jednoho z největších producentů tohoto zdravého a chutného ovoce a pouze ázerbájdžánská granátová jablka jsou vhodná k výrobě džusu. Toto ovoce je proto považováno za symbol Ázerbajdžánské republiky.

Granátové jablko je z těch přírodních produktů, které dávají za pravdu starému přísloví: „Tvá strava buď tvým lékem“. Četné výzkumy potvrzují, že pomáhá neutralizovat škodlivé efekty volných radikálů, čistí krev, zabraňuje tvorbě cevních usazenin, pomáhá zdravému trávení, reguluje krevní tlak, přispívá k celkovému posílení organismu, posiluje obranyschopnost a imunitní systém a pomáhá předcházet výskytu mnohých nemocí.

Proto směřoval dar právě do Domova svaté rodiny, který se stará o mentálně i tělesně postižené. V rámci předání daru si sponzoři společně s radními Prahy 6 prohlédli dílny, ve kterých klienti domova vytvářejí výrobky při pracovních terapiích. Ázerbajdžánská republika se účastní i projektu květiny pro charitu. Peníze, za které Praha 6 osadí záhony v barvách připomínajících národní barvy státu, věnuje velvyslanectví potřebným. Záhon Ázerbajdžánu je v Pevnostní ulici.


Ředitel Domova sv. Rodiny v Liboci, kde pečují o mentálně postižené, převzal sponzorský dar.