Slovo starostky Marie Kousalíkové pro Šestku

Začíná léto. Plánuje městská část akce pro děti? A co senioři? V lékařské péči nastávají změny jak pro dospělé, tak i pro děti z Prahy 6…

Začíná léto. Plánuje městská část akce pro děti?

Léto by mělo být hlavně obdobím, kdy děti a rodiče jsou spolu. Pokud to tedy jde. My pro děti pořádáme především akce po celý školní rok – dětské dny, čarodějnice na Ladronce, Ladronkafest, celoroční soutěžení O Pohár Prahy 6 apod. Nicméně ani v létě se děti na šestce nemusí nudit. Sportovní léto dětí ve věku 6–15 let se koná v areálu FTVS. Od rána do večera si zde budou moci vyzkoušet různé sporty – tenis, in-line bruslení, florbal a další. Nebudou chybět ani procházky a hry v přírodě. Sportovní program dětem nabídne přes léto také Juliska nebo DDM na Kotlářce.

A co senioři?

Myslím si, že pohyb je prospěšný pro každou věkovou kategorii. Velký význam má zejména pro lidi v pokročilejším věku, kdy je důležitý pro delší a zdravější život, a kromě utužení zdraví přináší i zábavu. I přes léto se veřejnost může zapojit do cvičení pod širým nebem pod vedením zkušených lektorů. Cvičení probíhá několikrát týdně, a to na venkovních posilovnách na Červeném vrchu, na Petřinách, na Ladronce a na koupališti Petynka. Zájemci si mohou vyzkoušet pilates, fit jógu, nordic walking nebo jogging. V bazénu na Petynce se cvičí aqua aerobic. Program v seniorském komunitním centru Šlejnická je přes prázdniny přerušen, ale začne opět v září.

V lékařské péči nastávají změny jak pro dospělé, tak i pro děti z Prahy 6…

Lékařskou službu první pomoci pro dospělé pacienty z Prahy 6 od července nově zajišťuje ÚVN v Břevnově. Pohotovost na Vítězném náměstí skončila s posledním červnovým dnem. Věříme, že lidé tento krok uvítají zejména s ohledem na kvalitu a komplexnost lékařské péče, kterou jim nemocnice poskytne. Dětskou pohotovost pro děti i nadále zajišťuje nemocnice Motol v Praze 5. Ovšem pobyt malých pacientů, a nejen z Prahy 6, bude teď v motolské nemocnici daleko příjemnější. Nemocnice otevřela nejmodernější dětský pavilon. V pokojích už není namačkaných pět lůžek, ale nově maximálně tři. A pokoje jsou navíc postaveny tak, aby tam mohl být i jeden z rodičů. Už zbývá jen zlepšit dopravní dostupnost. I na tom se však právě prodloužením metra z Dejvické do Motola pracuje.