Videopohlednice z Prahy 6 opět bodovala

Angličtináři z 5. A. školy nám. Svobody 2 se pod vedením učitelky Dany Švarcové opět probojovali do finále 10. ročníku celonárodní soutěže „Video pohlednice z mého města“, kde se ve své kategorii z 18 přihlášených škol umístili se snímkem Children´s dreams na 3. místě.

Slavnostní vyhlášení výsledků X. ročníku soutěže s předáním cen a diplomů se konalo v květnu na ministerstvu školství. Soutěžící postupně zhlédli 14 nominovaných snímků ve čtyřech kategoriích. Kromě dobré angličtiny porota ocenila i to, že se soutěžící vyhnuli základním chybám při natáčení snímku, jako je natáčení proti světlu, v hlučném prostředí bez mikrofonu nebo přehlušení mluveného slova doprovodnou hudbou. Vyhlášení se zúčastnil šestkový radní pro školství Ondřej Balatka. Ocenění školáci z Prahy 6 dostali odměnou od senátora Petra Bratského pozvánku do Senátu a i s profesorkou si prohlédli budovu Valdštejnského paláce.

Úspěšní byli v celopražském kole festivalu Antifetfest i vítězové obvodního kola z Prahy 6. Žáci ze ZŠ Hanspaulka Dan Materna, Draga Šaričová a Anna Mrázová, kteří natočili snímek o kyberšikaně, si odnesli z finále cenu za 2. místo. Amatérský filmový festival se zabývá tématem závislostí a rizikového chování a napomáhá tak prevenci.