Desátý Ladronkafest má nabitý program

náhled souboruRozlehlá zahrádková osada Jenerálka byla založena v roce 1965 na místě odumírajícího ovocného sadu.

Stalo se již tradicí najít v polovině září v parku Ladronka kolem 80 sportovních a uměleckých aktivit nebo zážitkových workshopů, které jsou pro všechny návštěvníky zdarma. „Na Ladronce si může každý najít to, co je jeho srdci i schopnostem nejbližší,“ zve návštěvníky starostka Marie Kousalíková za městskou část, která 17. září od 11 do 22 hodin festival na Ladronce pořádá.

Návštěvníci uvidí mistrovství České republiky ve s lackline, skate závody na mini rampě, finále české a slovenské soutěže ve skittlingu. Komentovat veškeré dění budou vicemistři světa v beatboxu Nasty a En.dru. Hudebním završením celého festivalu budou koncerty úspěšných českých kapel Cartonnage a Eddie Stoilow.

Patronem sportovního a freestyle programu letos bude špičkový snowboardista Tomáš Tuzar, který zaštítí všechny sportovní aktivity. Mezi nimi jsou například aikido, americký fotbal, bootcamps, tanec, florbal, freeboarding, kiteboarding a mnoho dalších. Sporty si lze nejen vyzkoušet, ale návštěvníci uvidí spoustu exhibicí od opravdových profesionálů.

Vše, co se na Ladronkafestu týká umění a workshopů, zaštiťuje nadaný výtvarník Jan Gemrot. Umění na tomto festivalu však není jen na prohlížení. Na mnoha stanovištích se lze přímo zapojit do výroby a případně se v nabízených workshopech naučit také něco nového, mezi nimi jsou např. workshopy hudební, taneční, DJské.

Největší festival volného času ve střední Evropě nabízí spoustu soutěží o ceny. Tradiční je Soutěž studentských kapel. V průběhu dne bude probíhat program na pódiu. Kromě exhibicí jednotlivých aktivit z prostoru festivalu se můžete těšit na show King Kong Sound System (Richard & Wronski-beat), Purea VJ’S nebo na nejrůznější taneční vystoupení.