Dny seniorů nabídnou pestrý program první říjnový víkend

náhled souboruRozlehlá zahrádková osada Jenerálka byla založena v roce 1965 na místě odumírajícího ovocného sadu.

Pro seniory z Prahy 6 je připraven bohatý program sestavený zejména z přednášek, besed, výstavy, koncertů, cvičení a poradenství, který na ně čeká na různých místech v Praze 6. Veškerý program i občerstvení v místech konání je pro seniory zdarma.

„Ve třetím ročníku seniorských dnů máme zájem o rozšíření a obohacení programu např. o oblast poskytování první pomoci a bezpečnosti seniorů a očekáváme, že zájem o tuto akci bude stejně velký jako minulý rok,“ říká místostarosta Petr Ayeboua, který má na starosti sociální oblast.

V parku Ladronka a v některých tělocvičnách ZŠ čekají na návštěvníky ukázky cvičení a sportovních her, např. petangue, vDPS Šlejnická budou přednášky zaměřené na zdravotní stav a zdravý životní styl, zde se také budou konat ukázky vaření se zaměřením na zdravou výživu.

Mezi další nabízené aktivity bude patřit: prohlídka Národní technické knihovny, komentované prohlídky Břevnovského kláštera a funkcionalistické Müllerovy vily. Volný vstup budou mít senioři také na výstavy do galerie Pelléova vila či Ekotechnického muzea. Ani letos nebudou chybět ukázky práce s počítačem, prezentovány budou možnosti vzdělávání v rámci Univerzity třetího věku na Praze 6.

Podrobný program naleznete na   www.praha6.cz. V tištěné podobě si jej můžete vyzvednout ve vestibulu dejvické radnice a v informačních centrech městské části Praha 6.